Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Sotatieteiden päivät

Järjestyksessään seitsemännet Sotatieteiden päivät järjestetään Maanpuolustuskorkeakoululla Helsingin Santahaminassa 23.–24. toukokuuta 2012.

MUUTOS – SYITÄ, RATKAISUJA, SEURAUKSIA -teeman mukaisia aiheita käsittelevä kaksipäiväinen sotatieteellinen seminaari kokoaa yhteen niin kansainvälisen kuin kansallisenkin asiantuntijuuden eri sotatieteellisiltä aloilta. 

Alustuksissa käsitellään puolustuksen ja turvallisuuden perusteiden muutoksia sekä näistä johtuvia kehityskulkuja, jotka puolestaan ovat ohjanneet kansainvälistä ja kansallista puolustusta. 

Muutokset, niiden pohjalta tehdyt ratkaisut ja ratkaisujen seuraukset ovat vaikuttaneet niin asevoimien kuin myös muiden turvallisuustoimijoiden tehtäviin, rakenteisiin ja organisaatioihin. 

Operaatiotaitoa ja taktiikkaa sekä sotavarustusta on kehitettävä uusien tehtävien ja toimintaympäristöjen muutoksen mukaisesti. Lisäksi henkilöstön osaamiselle ja ammattitaidolle on tullut lukuisia uusia vaatimuksia.

Strategian tutkimuksessa voidaan nähdä uusina ja voimakkaasti esille nousseina elementteinä sellaiset tekijät kuten kansakuntien ja yhteiskuntien demokratisoitumispyrkimykset ja näistä johtuva vallan sekä voimasuhteiden uudelleenjako. 

Muutoksella on ollut kiistaton vaikutus sotatieteisiin. Jatkuvasti käynnissä olevat ja kiistämättä varsin nopeat muutospaineet ilmenevät tutkimuksen mielenkiinnon kohteissa, näkökulmissa ja lähtökohdissa.

VII Sotatieteiden päivien järjestelyistä vastaavat Maanpuolustuskorkeakoulu ja Suomen Sotatieteellinen Seura ry. Tapahtumien ohjelmallisissa järjestelyissä ovat mukana myös useat muut sotatieteelliset seurat ja yhdistykset.

 

Maanpuolustuskorkeakoulu

Suomen Sotatieteellinen Seura ry

Suomen Sotahistoriallinen Seura ry

Suomen Sotilassosiologinen Seura ry

Asehistorian Liitto ry

Suomen Asehistoriallinen Seura ry

Sotilasperinteen Seura ry

 

Halutessasi voit ladata Sotatieteiden päivien julisteen pdf-muodossa tästä.

Uutiset »

RSS
 • 25.04.2014

  Seuraavat Sotatieteiden päivät pidetään vuonna 2015

  Maanpuolustuskorkeakoulu osallistuu seuraaviin Sotatieteiden päiviin, jotka järjestetään syksyllä 2015. Vuonna 2014 ei järjestetä Sotatieteiden päiviä.

 • 11.07.2012

  Sotatieteiden päivien alustuksia

  Osa Sotatieteiden päivien alustuksista on ladattavissa pdf-muodossa.

 • 01.06.2012

  Muutoksen tuulia Sotatieteiden päivillä

  Seitsemännet Sotatieteiden päivät järjestettiin Maanpuolustuskorkeakoulussa 23.–24.5.2012. Kaksipäiväisen tapahtuman teemana oli muutos, jota käsiteltiin ensimmäisenä päivänä kansainvälisten asiantuntijoiden voimin ja toisena päivänä pääosin kotimaisten tutkijoiden johdolla. Päiville osallistui tällä kertaa yli 250 sotatieteistä kiinnostunutta kävijää.
 • Lisää uutisia

Päivitetty 04.12.2012