Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Suoraan sisältöön »

Kilpailukeskus urheilumiehen mailla

Tekijä: Kersantti Pekka Söderlund | Julkaistu: 21.09.2011 | Päivitetty: 04.12.2012

Suunnistuksen sotilas-SM-kilpailujen henkilökohtaisen kilpailun kilpailukeskus sijaitsee lavialaisen Antti Holman maatilalla.

Holma tunnetaan innokkaana urheilumiehenä, joten järjestäjät osasivat lähestyä häntä kilpailukeskusasiassa.

– Samalla paikalla sijaitsi vuoden 2002 suunnistuksen SM-kilpailujen kilpailukeskus, joten ilman muuta suostuin. Tosin varsinainen kilpailukeskusrakennus on tyttäreni omistuksessa, kertoi Antti Holma.

Holma ei itse tunnustaudu suunnistusihmiseksi, mutta hiihto ja yleisurheilu ovat lähellä miehen sydäntä.

– Minun suunnistusurani jäi oikeastaan siihen mitä varusmiespalveluksessa sitä joutui tekemään vuosina 1959–1960. Yleisurheilua tuli nuorempana harrastettua aktiivisesti. Voitin 17-vuotiaana SM-hopeaa kiekonheitossa.

Vaikka varsinainen suunnistaminen jäi Holmalta varusmiespalvelukseen, on hän innokkaana seuratoimijana antanut ison panoksen alueen suunnistukselle.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen paljon toiminut erilaisissa järjestelytöissä eri suunnistustapahtumissa. Vastasin muun muassa 2007 Fin5-rastiviikon liikennejärjestelyistä.

Kilpailukeskuksessa yleisö pääsi seuraamaan "suoraa lähetystä" maastosta. Osalla kilpailijoista oli GPS-seurantalaite. Kilpailijan eteneminen maastossa näkyy pisteenä kartalla. GPS-seuranta heijastettiin kilpailukeskuksessa valkokankaalle. Lisätietoja jutun lopussa.

Järjestelyjen osalta Holma on tyytyväinen, vaikka joutui hieman itsekin tekemään asioiden eteen töitä.

– Järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Itse jouduin hieman kalustoa siirtämään pois tieltä, mutta minulle ei ole sen enempää aiheutunut hommia. Harmi, että on näin märkää, niin esimerkiksi pelloille ei voi parkkeerata autoja. Järjestelyissä on mukana paljon tuttuja miehiä, joten yhteistyömme on toiminut erinomaisesti.

Antti Holma on eläkkeellä oleva poliisi ja maanviljelijä. Holma siirtyi eläkkeelle ylikonstaapelina vuonna 1997. Varusmiespalveluksen hän suoritti 1959–1960 Satakunnan Lennostossa toimien ryhmänjohtajana. Reservin sotilasarvoltaan hän on kersantti.

* Henkilökohtaisen kisan GPS-seurannan pystyy katsomaan uusintana internetissä. GPS-seuranta suorana internetissä taas partiokilpailussa torstaina sekä perjantaina. Uusinnat ja suorat seurannat GPS-seurantasivulta. (avautuu uuteen selainikkunaan)


Seuraava | Edellinen

Tulosta Jaa

Päivitetty 04.12.2012