Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Suoraan sisältöön »

Hämeen Rykmentti lähtee kirkastamaan viime vuoden hopeaa

Tekijä: Kersantti Pekka Söderlund | Julkaistu: 22.09.2011 | Päivitetty: 04.12.2012

Hämeen Rykmentin ykkösjoukkue valmiina ampumaan.

Hämeen Rykmentin ykkösjoukkue lähtee tänään torstaina käynnistyvään partiokilpailuun yhtenä ennakkosuosikkina. Viime vuonna joukkue sijoittui kakkoseksi.

– Hyvällä suorituksella meillä on hyvät mahdollisuudet päästä mitaleille. Mestaruus on tietenkin tavoitteena, mutta liikaa ei saa luoda joukkueelle paineita. Mukana on kuitenkin varusmiehiäkin, joille tämä on jo pelkkänä kokemuksena ainutlaatuinen, kertoo joukkueenjohtaja luutnantti Mikko Niskanen.

Joukkueenjohtaja Mikko Niskanen tähystää ampumapaikalla kiikarilla.

Hämeen Rykmentin joukkue on kieltämättä kovatasoinen. Mukana on henkilökunnasta todellisia partiokilpailun konkareita: kapteeni Timo Gröhn ja yliluutnantti Heikki Jokinen sekä varusmiehistä henkilökohtaisen sarjan keskiviikkona voittanut alikersantti Oskari Mikkola ja kolmanneksi sijoittunut kokelas Einari Heinaro.

Mestaruudesta luutnantti Niskanen ei halua puhua myöskään siitä syystä, että moni asia voi mennä pieleen kilpailun aikana.

Yliluutnantti Heikki Jokinen neuvoo kokelas Einari Heinaroa aseen kohdistamisessa.

– Kilpailu on pitkä ja kaikenlaista voi sattua. Jos esimerkiksi yöosuudella lamppu ei toimi, tai partion jakaantuminen menee huonosti, se rokottaa aina aikaa. Olenkin korostanut joukkueelle, että suorituksen ei tarvitse olla täydellinen. Kun asiat tehdään varman päälle, tuloskin on sen mukainen, kertoo Niskanen.

Varman päälle pelaamisesta Niskasella oli vielä hyvä kommentti.

– Olen jätkille sanonut, että yöosuudella kilpailua ei voi voittaa, mutta sen voi hävitä, Niskanen päättää.


Seuraava | Edellinen

Tulosta Jaa

Päivitetty 04.12.2012