Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Suoraan sisältöön »

Ampumapaikka valmiina partiokilpailuun

Tekijä: Kersantti Pekka Söderlund | Julkaistu: 23.09.2011 | Päivitetty: 04.12.2012

Partiot toimivat ampumapaikalla partionjohtajan alaisuudessa.

Ammunta on partiokilpailun viimeinen koetinkivi. Fyysisesti rättiväsyneet partiot saapuvat ampumapaikalle pikataipaleen lopussa tarkoituksenaan osua neljään maaliin mahdollisimman vähällä patruunamäärällä.

Yliluutnantti Urpo Perna toimii ampumapaikan johtajana. Hän valvoo, että ammunta tapahtuu ensinnäkin varomääräysten mukaisesti, mutta myös kilpailusääntöjen ja -asetusten mukaisesti.

– Partiot saapuvat ampumapaikalle, jossa jokainen jäsen lipastaa kolme ampumapaikalle valmiiksi laitettua patruunaa. Partionjohtaja käskee ammunnan aloittamisesta, joten minä en siihen puutu. Ammunnan päätyttyä aseet tarkistetaan ja jäljelle jääneet patruunat lasketaan. Siinä se toiminta ampumapaikalla nopeasti kerrottuna, kertoo Perna.

Yliluutnantti Urpo Perna on usein toiminut partiokilpailussa ampumapaikan johtajana.

Perna itse ei ole osallistunut partiokilpailuun koskaan.

– Itse olen enemmänkin kunto-ottelun miehiä. Tämä partiokilpailu on niin kova laji, että siinä pitää olla oikeasti urheilija pystyäkseen osallistumaan. Enkä usko, että tässäkään kilpailussa montaakaan piirisarjan kaveria ole. Kyllä jokainen osallistuja on kovan luokan urheilija, toteaa Perna.

Toiminta ampumapaikalla on kilpailun aikana hektistä.

– Tulosten kirjaaminen on meidän tärkein hommamme. Jokaiselle partiolle on määrätty oma tuloksen kirjaava varusmies. Tuloksen tarkistaa vielä henkilökuntaan kuuluva sotilas. Virheitä ei saa tulla, selvittää Tykistökoululla opetusupseerina toimiva Perna.


Seuraava | Edellinen

Tulosta Jaa

Päivitetty 04.12.2012