Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Suoraan sisältöön »

Partiokilpailun valtikka Porin Prikaatiin

Tekijä: Kersantti Pekka Söderlund | Julkaistu: 23.09.2011 | Päivitetty: 04.12.2012

A-sarjan voittajapartio oli Porin Prikaatista. Partiossa suunnistivat (vasemmalta lukien) jääkäri Tobias Henriksson, aliupseerioppilas Joonas Salminen, kersantti Jarkko Huovila ja yliluutnantti Janne Kivelä.

 

Sotilasurheilun kuninkuuslajin, partiokilpailun A-sarjan voitto meni tänä vuonna Porin Prikaatiin. Porilaisten partio lähti kilpailuun maltillisin mielin.

– Viime vuonna opimme kantapään kautta, ettei mitaleja kannata jakaa ennen kuin ammunta on ohitse. Tänä vuonna lähdimme ilman suurempia paineita, vaikka tiesimme, että nappisuorituksella meillä on hyvä mahdollisuus päästä mitaleille, kertoo partionjohtaja yliluutnantti Janne Kivelä.

Kilpailu oli partionjohtajan mukaan raskas

– Raskas keikka, kuten sotilasurheilun kuninkuuslajin pitääkin olla. Maasto oli haastava ja märkänä todella raskas. Yöosuus meni meiltä itse asiassa aivan nappiin. Jako onnistui täydellisesti ja molemmat pikkupartiot saapuivat sekunnilleen samaan aikaan kokoontumisrastille. Päiväosuus meni ilman suurempia virheitä. Taktiikkana oli, että jääkäri Tobias Henriksson suunnistaa osuuden alun yhteisrastit ja me kersantti Janne Huovilan kanssa suunnittelemme jaot sen aikana. Ensimmäisellä kokoontumisrastille saapuneelle miehelle odotusaikaa tuli noin 10 minuuttia, joten ei sekään huonosti mennyt, selvittää yliluutnantti Kivelä.

Harjoittelu näkyi pikataipaleella

– Pikataipaleella vauhtimme oli hyvä. Ammunnassa meille tuli kaksi ohilaukausta, joten ihan kelpo suoritus. Käsikranaatin heitossa sitten tulikin sakkoa, ja sitä harjoittelimme vähemmän. Siinä on selkeästi parannettavaa ensi vuoteen, arvioi Kivelä.

Kilpailun järjestelyt saivat mestarijoukkueelta kiitosta.

– Mitä olen näitä kilpailuja kiertänyt, niin Tykistöprikaatin järjestelyt olivat huippuluokkaa. Kaikki toimi erinomaisesti, kiitteli kersantti Jarkko Huovila.

– Hyvänä esimerkkinä järjestelyistä toimii rikkounut suunnistuskenkäni. Kenkä rikkui yöosuudella ja kilpailun johdon siunauksella sen sai vaihtaa. Niin vain kävi, että keskellä yötä minulle kaivettiin sopivat suunnistuskengät ja matka jatkui taas aamulla, muistelee Kivelä.

Partion varusmiesjäsenille kokemus oli ainutlaatuinen

– Hieno kokemus. Partiona mennään, mutta siinä tulee paljon vastuuta myös yksilönä. Kilpailu oli kyllä raskas, toteaa oppilas Joonas Salminen.

– Upea kokemus, mutta äärimmäisen raskas. En saanut juurikaan nukuttua piilotukikohdassa, joten väsymys painoi päiväosuudella, kertoo jääkäri Tobias Henriksson.

Yhden erityispiirteen partionjohtaja Kivelä löysi Tykistöprikaatin isännöimästä kilpailusta.

– Oli varmasti sateisin kisa mihin olen koskaan osallistunut, totesi Kivelä.


Seuraava | Edellinen

Tulosta Jaa

Päivitetty 04.12.2012