Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Suoraan sisältöön »

Kilpailujen suojelijan tervehdys

Tykistöprikaatilla on kunnia järjestää tämän vuoden Suunnistuksen sotilas-SM-kilpailut. Kilpailut järjestetään Pohjois-Satakunnassa, alueella johon sain tutustua niin Tiedustelupatteriston kuin Tykistöprikaatin komentajana. Lajina suunnistus tuli varsin tutuksi, järjestihän prikaati jo tuolloin Maanpuolustusalueen suunnistusmestaruuskilpailut. Historia kertoo myös, että Niinisalon varuskunta on ollut kaksi kertaa järjestämässä menestyksellisesti Jukolan viestiä.


Viime vuonna Suunnistuksen sotilas-SM-kilpailujen järjestäjä Kaakkois-Suomen Rajavartiolaitos oli yllättävien haasteiden edessä. Noin kuukausi ennen kilpailuja Asta- ja Veera-myrskyt runtelivat niin pahoin kilpailumaastoja, että kilpailut jouduttiin siirtämään muualle. Myös tämän vuotiset kilpailumaastot saivat tuolloin osansa noista myrskyistä. Ne vahingot on kuitenkin pääosin jo korjattu. Kuin muistutuksena viimeaikojen luonnon arvaamattomuudesta, kesäkuun alussa aluetta koetteli jälleen voimakas myrskytuuli kaataen puita neliökilometrikaupalla; tällä kertaa kuitenkin niukasti kilpailumaastojen ulkopuolella. Kilpailujen suojelijana toivon hartaasti, että järjestäjät säästyisivät enemmiltä ongelmilta.


Perinteisesti tärkeänä sotilaslajina ja suosittuna siviililajina suunnistus tarjoaa harrastajilleen älyllisiä haasteita ja edistää terveyttä sekä palkitsee luonnonläheisyydellä ja hyvällä mielellä. Suunnistus kehittää fyysistä kuntoa sekä keskittymis- ja päättelykykyä. Juuri niitä ominaisuuksia, joita hyvältä sotilaalta odotetaan. Hyväkuntoiset ja suunnistustaitoiset sotilaat ovat myös tärkeä osa suorituskykyämme. Maavoimien vahva rooli maailman suurimman suunnistustapahtuman, Jukolan viestin, tukemisessa osoittaa Puolustusvoimien arvostuksen suunnistusta kohtaan. Toivon, että mahdollisimman moni kansalainen, sotilas ja siviili, on kiinnostunut tästä monipuolisesta ja hyödyllisestä lajista.


Kiitän Kankaanpään, Jämijärven, Ikaalisten ja Lavian maanomistajia sekä metsästysseuroja. Tukenne mahdollistaa tänä vuonna Suunnistuksen sotilas-SM-kilpailujen järjestämisen täällä Pohjois-Satakunnassa. Erityisen kiitokseni osoitan Kankaanpään Suunnistajille. Seuranne yhteistyö on ollut vuosia hedelmällistä ja tuottanut korkeatasoisia kilpailuja Tykistöprikaatin kanssa.
Toivotan kilpailijoille menestystä ja rehtiä kilvoittelua. Toivotan myös järjestäjille onnea ja menestystä vaativan kilpailun järjestämisessä kilpailijoita tyydyttävällä tavalla.  

Maavoimien komentaja
Kenraaliluutnantti 
Raimo Jyväsjärvi


Tulosta Jaa

Päivitetty 13.09.2012