Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Atalanta-operaation blogisivusto

Näillä sivuilla on blogikirjoituksia ja valokuvia operaatio Atalantaan osallistuvasta miinalaiva Pohjanmaasta.

Varsinaiset operaatiota koskevat uutiset löytyvät osoitteesta 

Somalian merialue ja operaatio Atalanta

Merivoimien lippulaiva, miinalaiva Pohjanmaa osallistuu Atalanta operaatioon kolmen kuukauden ajan helmikuun alusta huhtikuun loppuun 2011. 

 

 

 

Uutiset »

RSS
 • 09.05.2011

  Reserviläiset Atalanta-operaation menestyksen takana

  Hyvin koulutetut ja motivoituneet reserviläiset ovat olleet merkittävässä osassa suomalaisen rauhanturvajoukon menestyksessä Intian valtamerellä. Noin puolet Atalanta-operaatioon osallistuneista rauhanturvaajista ovat reserviläisiä.

 • 02.05.2011

  Ikimuistoinen vappupäivä

  Vappupäivänä kello 03.00 Suomen aikaa Euroopan unionin liput laskettiin alas miinalaiva Pohjanmaan siltakannella. Sillä kellonlyömällä päättyi Suomalaisen kriisinhallintajoukon Intian valtamerellä (SKJI) palvelus Euroopan unionin Atalanta-operaatiossa.

 • 27.04.2011

  Vahva näyttö kiinniottojen taustalla

  Miinalaiva Pohjanmaa otti kiinni 18 merirosvouksesta epäiltyä henkilöä 6.4.2011 Arabianmerellä. Epäillyt otettiin kiinni Atalanta-operaation voimankäyttösäädösten ja toimivaltuuksien mukaisesti, joiden noudattaminen perustuu kansalliseen kriisinhallintalakiimme.

 • 18.04.2011

  Atalanta-operaatiossa merisotilaat suojelevat siviilejä

  Atalanta-operaation tarkoitus on suojata humanitäärisen avun pääsy Somaliaan. Operaation päätehtävä ei siis ole teräksestä rakennettujen laivojen suojaaminen, vaan niiden sisältämän lastin ja alusten henkilöstön turvallisuuden takaaminen.

 • 15.04.2011

  Mitä Atalanta-operaatiossa tehdään

  Aika moni miinalaiva Pohjanmaalla Atalanta-operaatiossa palveleva on joutunut vastaamaan kysymykseen: Mitä te oikein teette siellä? Kysymys on hyvä ja varsin oikeutettu, mutta siihen vastaaminen ei ole helppoa.
 • Lisää uutisia

Päivitetty 03.02.2011