Puolustusvoimat
www.puolustusvoimat.fi

Tervetuloa tutustumaan Midnight Hawksiin!

Midnight Hawks on Suomen Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto. Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on esitellyt ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien. 

Midnight Hawksin kansainvälisesti tunnettu tavaramerkki on tiukka neljän Hawkin vinoneliömuodostelma. Nimensä osasto on saanut bravuuristaan, joka esitettiin Kauhavalla vuosittain järjestettävässä Lentäjien juhannuksen lento-ohjelmanumerona.

Midnight Hawks

Midnight Hawks tunnetaan vinoneliömuodostelmastaan. 
Kuva: Ilmavoimat / Joni Malkamäki

Osastoon kuuluvat ohjaajat työskentelevät lennonopettajina Ilmasotakoululla. Osaston toiminta tapahtuu heidän päätoimensa ohella. Osastossa lentäminen vaatii kovaa harjoittelua ja sitoutumista, mutta Midnight Hawksiin valituksi tuleminen on kunniatehtävä, josta ei kieltäydytä.

Uutiset »

RSS
 • 01.04.2015

  Haukat kotiutuivat Tikkakoskelle

  Tikkakosken kentällä on viime viikkoina käynyt kuhina. Syy ei yksin ole ollut keväisissä lentokeleissä vaan koneita lentää myös määrällisesti enemmän, sillä Hävittäjälentolaivue 41. siirsi tukikohtansa Tikkakoskelle Kauhavalta vuoden vaihteessa. Samalla Midnight Hawks löysi uuden kodin Ilmasotakoulusta.

 • 01.09.2014

  Täysi hyvän kelin sarja Sveitsin ilmavoimien 100-vuotisjuhlassa Payernessa

  Midnight Hawks osallistui Sveitsin sotilasilmailun 100-vuotisjuhlallisuuksien lentonäytökseen Payernessa.

 • 14.05.2014

  Talviturkki pois Tikkakoskella

  Midnight Hawksin esityslentokausi käynnistyy Ilmailusta ammatti -tapahtumassa Tikkakoskella 15.5. Poikkeuksellisen huono sää peruutti kauden avauksen Utissa 9.5. Esitysohjelman lisäksi myös kalustoa on uusittu: ainakin johtokone lentää kotimaan esitykset päivitetyllä harmaalla Mk 51a -koneella.

 • Midnight Hawks

  19.02.2014

  Ylilento ilmatorjuntavoiton paraatissa starttaa osaston kauden

  Lauantaina 22. helmikuuta järjestetään sotilasvala ja paraati 1944 saavutetun ilmatorjuntavoiton kunniaksi Helsingin Senaatintorilla. Midnight Hawks toteuttaa säävarauksella tilaisuuteen liittyvät ylilennot. Lisäksi tilaisuudessa nähdään sään salliessa Hawk-soolo.

 • 21.08.2013

  Osasto matkaa elokuun lopussa kohti Puolaa ja Radom Air Showta

  Midnight Hawks matkaa 24.-25. päivä elokuuta kohti Puolan Radomia ja Radom Air Showta.
 • Lisää uutisia

Päivitetty 10.02.2015